CSR

MEOTINE opfordrer alle leverandører til at forpligte sig til certifikaterne. Vores strategi er at sikre en stærkere integration af certfikater hos MEOTINE som pelsbrand. Vores virksomhed tilbyder nu også kollektioner med vaskebjørn- og rævepels, der udelukkende kommer fra certificerede Saga farme.

“Alle MEOTINEs design med pels fra ræv og vaskebjørn, kommer fra certificerede Saga Furs.”

Fur by Saga støtter The Farm Certification Project, der er etableret af The Finnish Fur Breeders Association (STKL) i 2005. Farm Certification kræver dokumentation og løbende udvikling af avl-standarder i forbindelse med dem, der er omfattet af den europæiske lovgivning.

Download vores certifikater her

Intet af det skind og pels, vi anvender, kommer fra vilde dyr, der har været i fangeskab. Det er vigtigt at påpege at størstedelen af dyr, der er fanget, ikke er fanget med det formål at producere pels, men på grund af miljøet som aspekt. Som en del af Agreement on International Humane Trapping Standards (AIHTS), skal alle fælder med alle formål opnå en human standard. Alt afhængig af hvilken dyreart, der er tale om, skal fælderne dræbe hurtigt og med det samme. Fælder skal tilses inden for én dag efter at være blevet sat. MEOTINE. har implementeret AIHTS som standard. Alle aktiviteter på farmene sker på stedet, således at nødvendigheden for transportering af dyr bliver begrænset, og derfor også reducerer brugen af CO2 til et minimum. Derudover bliver alle biprodukter af pelsproduktionen udnyttet. Dyrefedt fra minkene bliver brugt i produktionen af bio-diesel. Resten bliver nyttigt brugt til CO2-neutral energi, som f.eks. gødning til afgrøder, cement produktion etc. Pelsdyrene bliver fodret med biprodukter fra fiske- og kødindustrien. Disse biprodukter ville ellers være gået til spilde.

PRODUKTION

MEOTINE. er forpligtet til at sikre, at alt arbejde forbundet med virksomhedens forsyningskæde er sikkert, at medarbejderne bliver behandlet med respekt og værdighed, samt at produktionensprocessen er miljøansvarlig. MEOTINE’s leverandører er forpligtet til at overholde alle love, regler og reguleringer for de landede, de opererer i. MEOTINE må besøge (og/eller have eksterne monitorer til at besøge) leverandørenes faciliteter – både med og uden varsel, for at sikre overholdelsen af ovenstående. Overtrædelse af dette kan resultere i øjeblikkelig opsigelse som MEOTINE’s leverandør på lovlig vis.

MENNESKERETTIGHEDER OG ARBEJDSKRAFT

Alle leverandører skal overholde Menneskerettighederne og behandle alle medarbejdere med værdighed og respekt. Børnearbejde er strengt forbudt. Leverandører må ikke ansætte børn. Minimumsalderen for ansættelse er enten 16 år, minimumsalderen i det gældne land eller alderen for at kunne gennemføre den relevante og obligatoriske træning i det gældne land. Minimumsalderen for ansættelse bliver afgjort af hvilken regel, der har størst betydning i det gældne land. Aftalen forbyder ikke ansættelse af personer under erhvervspraktik, så længe kontrakten er i overensstemmelse med Artikel 6 eller Artikel 7 i ILO’s Minimum Age Convention nr. 138.